Werkwijze

Hieronder vind je een overzicht van mijn mogelijke werkzaamheden in verschillende fasen:

Eerste Schets

Na een eerste afspraak, waarin we kennismaken, de bestaande situatie bekijken en al schetsend jullie wensen bespreken, stuur ik een vrijblijvende offerte met mogelijke planning.

Voorlopig Ontwerp

In deze periode wordt het ontwerp in hoofdlijnen vastgelegd. Ik zal een aantal voorstellen doen voor de plattegronden en gevels. Deze voorstellen zal ik verduidelijken met 3D visualisaties. We zullen de voorstellen bespreken en er samen een keuze uit maken.

Definitief Ontwerp

In deze periode wordt het voorlopig ontwerp technisch uitgewerkt. We zullen samen keuzes maken voor de te gebruiken materialen, bouwkundige detaillering en installaties. Ik zal een offerte opvragen bij een constructeur met wie ik graag samenwerk. Na jullie goedkeuring zal ik met hem overleggen en de gegevens in mijn tekeningen verwerken.

Aanbesteding

Alle werkzaamheden en te gebruiken materialen zal ik zorgvuldig omschrijven, zodat verschillende aannemers tijdens de aanbesteding een scherpe offerte kunnen maken. Ook kan ik helpen bij het kiezen van een geschikte aannemer en het vergelijken van de offertes.

Uitvoering

Tijdens de bouwvoorbereiding help ik graag bij het beantwoorden van vragen van de aannemer en controleer ik tekeningen van derden. Tijdens de uitvoering houd ik de voortgang in de gaten en controleer de aannemer op constructie, bouwtechniek en esthetiek.